П’ятеро мешканців Добропілля та Білозерського організували збут особливо небезпечних наркотичних і психотропних речовин на території Добропільського району. Поліцейські Донеччини вилучили партію опію на суму близько 40 тисяч гривень та повідомили фігурантам про підозру у торгівлі метамфетаміном та опієм ацетильованим.

Співробітники управління протидії наркозлочинності, детективи слідчого управління поліції Донецької області спільно з ротою поліції особливого призначення та під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили незаконний бізнес групи наркозбувачів.

Встановлено, що п’ятеро жителів міст Добропілля і Білозерськ налагодили торгівлю наркотиками з лютого 2020 року. Товар продавали лише обмеженому колу перевірених покупців.

Щоб задокументувати протиправну діяльність наркоділків, поліцейські провели 10 етапів оперативних закупівель наркотиків. Угруповання викрито.

У результаті обшуків за місцем мешкання підозрюваних вилучено 500 мл опію ацетильованого та 6,5 л розчинника, а також приладдя для виготовлення наркотику, шприци і мобільні телефони. Вартість вилученого наркотику за цінами «чорного ринку» у цьому районі складає майже 40 тисяч гривень.

Учасників групи затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України

Досудове розслідування триває за ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (збут наркотичних засобів за попередньою змовою групи осіб).

Вирішується питання щодо обрання фігурантам запобіжного заходу.