Оголошено початок запису для подальшої реєстрації на отримання фінансової допомоги за програмою «RAPID». Про це Карітас повідомив на своїй сторінці у соцмережі.

Організації «Карітас-Спес Україна», «Карітас-Спес Харків» в рамках реалізації проєкту «Гуманітарна допомога та стійкість для постраждалого від війни населення України», який фінансується за рахунок «Карітас Австрія», «Австрійської агенції з розвитку» та «Сусіда в біді», розпочинає відбір бенефіціарів на отримання грошової допомоги у розмірі 3600 грн. в місяць на одну людину протягом трьох місяців.

Реєстрація діє для домогосподарств, які зареєстровані у районах активних бойових дій Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької, Дніпропетровської, Сумської областей.

Критерії відбору:

  • внутрішньо переміщені особи (ВПО), які були переміщені протягом останніх 30 днів (від дати реєстрації на допомогу) із районів активних бойових дій;
  • непереміщене домогосподарство, яке проживає на відстані 30 км або менше від лінії фронту;
  • непереміщене домогосподарство, яке постраждало від раптових обстрілів (підтверджуючий документ до 60 днів).

Для реєстрації та отримання допомоги заповніть Google форму за посиланням: https://forms.gle/6E2TZJ2YDRApbnuC7

Станом на 14:00 4 грудня форма закрита. Але в організації пояснили, що вона буде закриватися в залежності від набраних запитів. Наразі обробляються вже отримані запити, через деякий час форму знову відкриють. Очікуйте!

Раніше «Карітас» відкривав форму на грошову допомогу мешканцям трьох громад Донеччини.