У рамках програми «єВідновлення» держава виплатила понад 3,5 мільйона гривень компенсацій мешканцям міста Селидове, житло яких зазнало пошкоджень внаслідок обстрілів. Про це повідомила начальниця відділу архітектури та будівельного контролю Селидівської міської ради Марина Буряк.

У багатоповерхівці, яка постраждала від обстрілу 16 вересня 2022 року, отримали компенсацію на встановлення вікон та дверей мешканці сорока квартир.

Заявку на відшкодування можна подати в застосунку «Дія». Для цього фахівець рекомендує всім власникам житла привести до ладу документи на свою нерухомість.

«Головною вимогою «Дії» є реєстрація права власності майна в реєстрі нерухомості. У багатьох право власності оформлено ще до 2013 року, «Дія» не підтягує такі документи. Тому ми пропонуємо людям оформити це право. У нас це робить безкоштовно приватний нотаріус. Коли приходить заявка, ми протягом тижня приходимо на місце, обстежуємо, підготовлюємо розрахунки, та їх одразу розглядає комісія», – каже Марина Буряк. 

Усі селидівчани, які мають висновки комісії, можуть отримати компенсацію за програмою «єВідновлення».

«На теперішній час ми розглянули близько 113 заяв щодо пошкодженого майна та одну заяву щодо зруйнованого. Люди вже отримали близько 3,8 мільйона відшкодування», – констатує Марина Буряк.

Детальніше про відшкодування — в сюжеті ТК «Орбіта».