За відсутності в Покровську центрального водопостачання відсутній і облік кількості стоків. А вони є, бо майже в кожній багатоповерхівці існує свердловина, вода з якої не обліковується, але зливається в каналізацію.

Стічні води перекачуються до очисних споруд у Мирнограді. А це – обладнання, електроенергія та людський ресурс, за які КП «Покровськводоканал» повинен платити.

Також досить часто на каналізаційних мережах стаються затори, які своєчасно усуваються, але оплати за це водоканал не отримує.

На зустрічі зі старшими частини будинків мікрорайону «Лазурний» працівниками КП «Покровськводоканал» було запропоновано встановити лічильник: або загальний на свердловину, або окремий у квартирі, та сплачувати за водовідведення відповідно до його показників.

Оплата мешканцями за надані послуги з водовідведення забезпечить сталу роботу водоканалу та дозволить якісно та оперативно усувати аварійні ситуації на каналізаційних мережах.

У Покровську з 1 березня загальна вартість послуг з централізованого водопостачання та водовідведення становить 46,04 грн за кубічний метр.

З них:

  • централізоване водопостачання - 19,47 грн. за 1 м3 (з урахуванням ПДВ);
  • централізоване водовідведення - 26,57 грн. за 1 м3 (з урахуванням ПДВ).

Від редактора

Поки лічильника немає, можна подивитись у квитанціях, скільки кубів води ви використовували раніше, і сплачувати хоча б приблизну суму за стоки.

Якщо каналізація не буде відкачуватись, думаю, не треба пояснювати, що може статись.