Учора із заявою про злочин до поліції звернулась мешканка Родинського. Вона пояснила, що на її мобільний телефон подзвонила невідома особа, яка представилася співробітницею прокуратури. Незнайомка сказала пенсіонерці, що її дочка, виходячи з магазину, вдарила дверима маленьку дитину, яка тепер знаходиться в реанімації. Жінка додала, що родичка перебуває у прокуратурі, та їй загрожує ув’язнення, але батьки дитини не будуть мати претензій, якщо вона оплатить лікування.

Розгублена пенсіонерка погодилася допомогти донці. Вона зібрала всі свої заощадження та вирушила до термінала, де й перерахувала 14 тисяч гривень на рахунок, який їй повідомила співрозмовниця. Зловмисники весь цей час тримали потерпілу на зв’язку.

Через деякий час пенсіонерка зателефонувала своїй донці, яка повідомила, що з нею все гаразд. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась до поліції.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ознаками ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України.

Поліція вкотре застерігає громадян не довіряти незнайомим співрозмовникам, ким би вони не називались. Якщо вам телефонують невідомі, представляючись лікарями, правоохоронцями тощо, повідомляють, що з рідними сталася біда та пропонують сплатити певну суму коштів для лікування чи «вирішення проблеми» – не поспішайте виконувати ці вимоги. Обов’язково уточніть дані того, хто телефонує, його посаду та установу, в якій він працює. Негайно спробуйте зв’язатись з рідними аби з’ясувати, де зараз вони перебувають. В жодному разі не передавайте гроші невідомим та не перераховуйте їх на вказані аферистами рахунки. Будьте пильними та не дайте себе ошукати.

Покровське районне управління поліції Донецької області