По допомогу поліції звернувся 47-річний мешканець Луганської області, який повідомив, що його ошукала інтернет-знайома. За півроку за його рахунок дівчина збагатилася на 160 тисяч гривень.

Співробітники карного розшуку поліції Донеччини оперативним шляхом встановили особу шахрайки та затримали її. Нею виявилася 28-річна мешканка Мирнограда.

Аби не виказати свою справжню особистість при спілкуванні з жертвою, жінка використовувала засоби конспірації: зареєструвала фейковий аккаунт, вигадала нове ім’я, життя та навіть змінила зовнішність (на фото з екрана на чоловіка дивилася зовсім інша жінка).

За час спілкування зловмисниця втерлася у довіру до чоловіка та під різними приводами – на лікування дитини, погашення боргів, судова тяганина із колишнім чоловіком, який хоче відібрати дитину – виманювала гроші.

Сума одноразового грошового переказу досягала 20 тисяч гривень.

Завершити корисливе спілкування зі своєю жертвою зловмисниця вирішила теж вигаданою історію, після чого перестала виходили на зв’язок. Тоді потерпілий зрозумів, що його ошукали та повідомив про це у поліцію.

Підозрювана повідомила, що в такий незаконний спосіб вирішила «заробляти на хліб». З її слів, на «гачок» потрапляли і інші чоловіки, однак вони переводили значно менші суми.

Триває досудове розслідування.

За даним фактом слідчими поліції відкрито кримінальне провадження за ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

pokrovsk-police.dn.ua