Незважаючи на неодноразові звернення до громадян через засоби масової інформації про доволі поширений вид шахрайства — купівлю-продаж товарів у мережі Інтернет, люди й надалі продовжують потрапляти на гачок зловмисників. У такий спосіб трьох тисяч гривень позбулася і мешканка Мирнограда, яка перерахувала кошти за придбання собаки.

Оголошення про продаж обраної породи собаки 46-річна мешканка Мирнограда знайшла в мережі Інтернет. Ціна була дуже привабливою, тож жінка не вагаючись вирішила придбати омріяного чотирилапого друга. Вона зв’язалась з продавцем, який пообіцяв після отримання оплати відправити цуценя спеціальною доставкою тварин. Жінка перерахувала три тисячі гривень за вказаними реквізитами. Але після перерахування коштів продавець перестав виходити на зв'язок та собаку не відправив.

Після кількох невдалих спроб зв’язатися з інтернет-продавцем жінка зрозуміла, що стала жертвою шахраїв та звернулась із заявою до поліції.

— Подія зареєстрована в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Наразі триває досудове розслідування, — коментує ситуацію начальник Мирноградського відділення поліції Артем Кузнецов.

Поліція нагадує, що не стати жертвою інтернет-шахраїв не так уже й складно. Варто лише бути пильними та дотримуватися елементарних правил безпеки при купівлі-продажу через веб-ресурси. Зокрема, категорично не можна здійснювати попередню оплату товару. Купувати товар потрібно лише у перевірених інтернет-магазинах, які вже здобули авторитет. А краще розраховуватись за товар лише після того, як його отримали та оглянули.

pokrovsk-police.dn.ua