Двоє невідомих вдерлися в будинок приватного підприємця за його відсутності. Жертвою розбійників стала його дружина, яка на той час перебувала вдома сама. Нападники позривали з жінки золоті прикраси, забрали мобільний телефон, а потім зв’язали, вимагаючи гроші. Коли ж додому повернувся господар, нападники, завдавши йому тілесних ушкоджень, змусили віддати ключ від сейфу, звідки забрали ювелірні вироби, кошти в сумі близько 5300 доларів та 100 000 гривень. Після того, як бандити пішли, потерпілі самотужки звільнилися з пут і повідомили в поліцію.

Як з’ясували правоохоронці, місцева мешканка вирішила помститися ексчоловікові. У результаті чергового конфлікту жінка вдалася до злочину - організувала та детально спланувала розбійний напад на будинок чоловіка. Виконавців задуманого знайшла аж в Херсонській області - трьох раніше судимих чоловіків. Зустріла їх на власному автомобілі й навіть поселила в місцевому готелі.

Після скоєного злочину розбійники з викраденим повернулися на Херсонщину, де на них оперативним шляхом і вийшли поліцейські Донеччини. За силової підтримки спецпідрозділу КОРД правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцями мешкання лиманської організаторки, двох херсонських фігурантів розбою та їхнього земляка-посібника, який узяв собі викрадене майно для зберігання та збуту.

Усім чотирьом зазначеним особам інкримінують вчинення злочину, передбаченого ч. 4 ст. 187 «Розбій» Кримінального кодексу України. Їм загрожує позбавлення волі від восьми до п’ятнадцяти років із конфіскацією майна.

Тривають слідчі дії.

dn.npu.gov.ua