Черговою жертвою телефонних аферистів стала 74-річна жителька Гірника. На відшкодування матеріальної шкоди, яку нібито завдала її донька, вона перерахувала невідомим особам всі свої заощадження Про це повідомляє прес-служба Покровського РУП.

Правоохоронці встановили, що потерпілій зателефонували невідомі та повідомили, що її донька потрапила у біду. Незнайомці розповіли, що родичка штовхнула якусь дівчину й та розбила дуже дорогий телефон, і за це загрожує кримінальна відповідальність. Але питання можна владнати якщо терміново перерахувати гроші за пошкоджений телефон, а саме 35 тисяч гривень. Розгублена жінка вирушила до терміналу та перерахувала на вказаний рахунок зазначену суму. Після цього зателефонувала донці. Під час розмови пенсіонерка зрозуміла, що її жорстоко обдурили.

В поліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження за ознаками ст. 190 КК України (шахрайство), в рамках якого з’ясовують особи зловмисників.

«Я ще раз хочу застерегти громадян не вірити в подібні дзвінки, і якщо вже вам зателефонували, то найкраще, що ви можете зробити – це перервати розмову та самому подзвонити до того з родичів, хто нібито потрапив у біду, - коментує подію керівник поліції Курахового Володимир Явтушенко. – В тому ж разі, якщо з ним зв’язку немає – телефонуйте до найближчого відділку поліції, або на спецлінію «102». Не поспішайте вірити таким дзвінкам, навіть якщо вам видається, що ви говорите з рідною вам людиною».