Викрито зловмисника, який, погрожуючи вбивством, вимагав у чоловіка гроші. Подробиці повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області співробітниками слідчого управління ГУ НП в Донецькій області за оперативним супроводом Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях викрито мешканця м. Родинське, який, погрожуючи вбивством, вимагав у чоловіка грошові кошти (ч. 2 ст. 189 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому мешканка м. Родинське під час оформлення побутового кредиту в одній з онлайн-компаній вказала неправдиві дані щодо місця своєї роботи, зазначивши, що працює продавчинею у місцевому магазині.

Дізнавшись про це, чоловік власниці магазину попросив свого товариша з’ясувати ситуацію, але останній, з метою заробити, викликав на зустріч цивільного чоловіка жінки та став вимагати у нього грошові кошти. У разі незгоди з його «пропозицією», зловмисник погрожував чоловіку вбивством.

Під час одержання останньої частини грошей зловмисника викрито і затримано у порядку ст. 208 КПК та наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру, а також обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.