Мер Покровська відповів на електронну петицію щодо створення в місті Центру комплексної допомоги «Особливі діти». Відповідь опубліковано на сайті Покровської міської ради.

Нагадаємо, у петиції голова ГО «Покровська асоціація сімей з особливими дітьми «Теплі долоні» Юлія Соловйова просила про виділення приміщення для створення центу, якій би займався проблемами дітей з аутизмом. У відведений термін 90 днів петиція набрала більше 175 підписів, необхідних для розгляду.

«Покровська міська рада повідомляє, що в Покровську з 2002 року здійснює роботу Покровський центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя», – йдеться у відповіді на петицію за підписом мера Руслана Требушкіна. – Центр надає послуги з комплексної реабілітації дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю віком від 18 до 30 років, які мешкають в місті Покровськ, Родинське та селищі Шевченко. Діти з діагнозом «аутизм» також відвідують центр, де отримують послуги з комплексної реабілітації, соціальної адаптації та логопедичної корекції».

Мер також повідомляє, що в Покровську працює інклюзивно-ресурсний центр, де діти займаються з психологами, дефектологами, педагогами. З 2017 року в місті розпочав роботу центр психосоціальної реабілітації Національного університету «Києво-Могилянської академії».

«В усіх цих центрах діти з аутизмом отримують безкоштовну підтримку. Також Покровською міською радою ініційовано створення центру для реабілітації осіб з інвалідністю з комплексом медичних послуг. При відкритті центру будуть враховані всі потреби Вашої громадської організації», – резюмує міський голова.