25 листопада відбулось засідання комісії з розгляду питань встановлення та демонтажу пам’ятних знаків, меморіальних та інформаційних дощок.

Цього разу заступниця Покровського міського голови Маргарита Ідрісова, очільниці відділів культури та архітектури, історики та краєзнавці обговорили лише одне питання – встановлення меморіальної дошки на честь Героя Радянського Союзу Григорія Яковича Андрющенка на центральному бульварі Покровська, названому на його честь.

З такою ініціативою до членів комісії звернувся депутат Покровської міської ради Євген Костенніков: «Дошку комбригу Андрющенку, який визволяв наше місто та був визнаний Героєм, встановлено на будівлі кінотеатру «Мир», яка наразі має неестетичний вигляд. Є у нашому місті бульвар, названий на його честь. Але не всі мешканці знають, де саме він знаходиться. Було б доцільно встановити там пам’ятний знак».

Присутні зауважили, що на бульварі вже встановлено кілька пам’ятних знаків і треба уважно поставитись до питання їх гармонійного поєднання між собою.

«На минулій сесії депутати міської ради передали повноваження на проведення реконструкції території від виконкому до залізничного вокзалу Управлінню капітального будівництва. Можливо, треба врахувати усі моменти зі встановлення пам’ятного знаку в розробці технічного завдання. Все повинно бути в одному стилі», - зазначила начальниця відділу архітектури, будівництва та земельних відносин Олена Птушко.

Своєю чергою, Маргарита Ідрісова запросила усіх членів комісії долучитися до розробки технічного завдання щодо реконструкції бульвару Андрющенка: «Ми повинні разом проробити концепцію та внести свої пропозиції, які саме пам’ятні знаки та меморіальні дошки там повинні бути встановлені».

Оскільки реконструкція центральної частини Покровська – процес досить тривалий, члени комісії запропонували тимчасово встановити меморіальну дошку на честь Г. Андрющенка на одному з корпусів ДонНТУ. І більшістю голосів таку пропозицію було підтримано.

pokrovsk-rada.gov.ua