Медичні заклади Донецької області отримали всі кисневі концентратори, що були закуплені за рахунок субвенції з державного бюджету.

Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області, який відбувся 19 січня.

«Всі замовлені відповідно до укладених договорів кисневі концентратори були отримані закладами охорони здоров’я Донецької області», - сказав він.

У прес-службі ДонОДА нагадують, що для Донецької області було замовлено 1219 кисневих концентраторів різного об’єму – 5, 10 і 20 літрів. З них 1042 концентратори Донеччина отримала наприкінці минулого року.

Кисневі концентратори – це обладнання, призначене для лікування хвороб дихальної системи. Вони дозволяють хворим на COVID-19, які перебувають у важкому стані, отримувати оксигенотерапію.