Ранок 16 січня для Мирноградської центральної міської лікарні розпочався бурхливо. Медичні сестри прийшли до керівництва закладу з питанням - де їхній аванс.

Керівниця медзакладу запевнила, що затримка авансу пов’язана не із закриттям лікарні чи повною відсутністю її фінансування. Так сталося через підписання договорів із Національною службою здоров'я України. Їх у лікарні в цьому році повинно бути 16, але дороговартісними їх назвати не можна.

Згідно із законодавством, медзаклади здійснюють свою діяльність автономно відповідно до затвердженого фінансового плану. Кожен пакет послуг, який надає медзаклад, має свою вартість і оплачується НСЗУ.

Збільшити перелік медичних послуг, щоб отримувати більше грошей, у Мирноградській ЦМЛ не можуть: не вистачає фахівців, немає реанімації. Проте в лікарні намагаються якісно надавати ті послуги, на які є договори с НСЗУ. Купують нове обладнання та за можливості проводять ремонти.

Обласний бюджет бере на себе зобов’язання виплатити заборгованість перед медичними колективами, які працюють в лікарнях обласного підпорядкування. Мирноградська міська лікарня до таких закладів не належить. Сам медзаклад грошей на погашення заборгованості не має.

Чим закінчилась зустріч персоналу Мирноградської ЦМЛ з керівництвом – дивіться у сюжеті телекомпанії «Орбіта».