Медичні маски у вільному доступі з'являться в українських аптеках до кінця тижня, можливо не у всіх. Про це заявив заступник глави МОЗ Віктор Ляшко під час брифінгу, інформує 112 Україна.

За словами Ляшка, уряд підписав меморандум з вітчизняними виробниками індивідуального захисту, і найближчим часом очікується значне поповнення засобів захисту.

"У п'ятницю - суботу очікується, що хірургічні маски повинні з'явитися у вільному доступі в аптечних мережах. Можливо, не у всіх, але напруга буде знята", - сказав Ляшко.

Також уряд виділив додатковий бюджет на закупівлю засобів індивідуального захисту для працівників установ охорони здоров'я.  

Крім того, як зазначив заступник міністра, уряд поступово виділяє кошти на закупівлю. На сьогодні для системи охорони здоров'я і на засоби індивідуального захисту виділено 100 млн гривень із резервного фонду.

"Сьогодні досягли домовленостей з Міністерством фінансів на зустрічі у прем'єра, що нам дадуть дозвіл перепрофілювати ще 188 млн з програми "Громадянське здоров'я" на заходи боротьби з епідемією", - підкреслив Ляшко.