Заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова бере участь у міжнародній Конференції з питань відновлення України, що проходить в Німеччині. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Дводенна міжнародна конференція Ukraine Recovery Conference – URC 2024 розпочалася у місті Берлін 11 червня. Вона є продовженням циклу щорічних заходів високого рівня, присвячених швидкому відновленню та довгостроковій відбудові України. Під час заходу вперше були представлені муніципалітети України зі своїми проєктами. 

«Понад 2000 учасників із понад 60 країн світу зібрались в Німеччині, аби обговорити, як ще краще підтримати відновлення країни, її обороноздатність, соціальний та економічний розвиток. Участь у заході такого високого рівня взяли й представники Асоціації міст України, серед яких – Покровська громада», – зазначають у Покровській МВА.

Відкриваючи берлінську конференцію, Президент України Володимир Зеленський подякував Німеччині за підтримку євроінтеграційного шляху та глобальне лідерство в допомозі нашій країні із захистом неба.

«Ми потребуємо щонайменше семи систем Patriot додатково, щоб закрити основні наші міські агломерації найближчим часом, і це буде драйвером збереження нормального життя в Україні, якого так заслуговують наші люди», – сказав Володимир Зеленський. 

Президент повідомив, що Україна разом із Німеччиною, Нідерландами, Сполученими Штатами Америки та іншими партнерами працюють над тим, щоб забезпечити нашій країні більше ППО, і вже бачать, як і коли зможуть доправити нові системи.

Своєю чергою, Канцлер Німеччини Олаф Шольц під час виступу оголосив про передачу Україні систем ППО.

«Найнагальніша потреба української армії зараз – це боєприпаси, зброя, особливо ППО. Тому протягом наступних тижнів та місяців ми поставимо в Україну третю систему Patriot, установки IRIS-T, Gepard, ракети та боєприпаси» – зазначив Олаф Шольц.

Крім того, Канцлер Німеччини закликав бізнес інвестувати у відновлення України. 

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час звернення до учасників конференції зауважила, що Україна зробила всі необхідні кроки, і вже наприкінці цього місяця розпочнуться переговори щодо процесу євроінтеграції України.

«Берлінська конференція – це консолідація зусиль для залучення міжнародної підтримки в питаннях відбудови та відновлення України, а також можливість проведення зустрічей із західними партнерами з метою започаткування співпраці та спільних проєктів для Донеччини, зокрема Покровської громади», – зазначила Маргарита Ідрісова.

За її словами, наразі на платформі DREAM, яка є «єдиним вікном» для роботи з проєктами відновлення і модернізації, розміщені пріоритетні для Покровська проєкти, які готові до реалізації. Це реконструкція навчально-виховного комплексу міста Покровськ, реконструкція головного корпусу Покровської клінічної лікарні інтенсивного лікування; реконструкція одного з корпусів Покровської КЛІЛ під дитячий педіатричний центр; капітальний ремонт пошкодженого внаслідок збройної агресії рф багатоповерхового будинку в Покровську, а також забезпечення житлом переселенців.

«Участь міжнародній Конференції з питань відновлення України є важливим кроком у комунікації з міжнародними партнерами та представниками бізнесу щодо реалізації Стратегії з відновлення, над якою працює наша громада», – наголосила Маргарита Ідрісова

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про плани міської адміністрації щодо відновлення багатоповерхівок у центрі Покровська та мікрорайоні «Південний».