У громадському просторі RePost міста Добропілля пройшов майстер-клас зі стародавньої техніки декорування тканини – вибійки. Жартома її ще називають «стародавнім принтером». Про це повідомила інвесторка простору RePost Ірина Козачук.

«За допомогою цієї техніки оздоблювались рушники, серветки, одяг, різні тверді поверхні. З часом вона забулась, але сьогодні знов набуває популярності. Є цілі бренди, які працюють саме в цій техніці для оздоблення сучасного українського одягу», – розповіла пані Ірина.

Техніка вибійки полягає у тому, щоб наносити фарбу на штамп і переносити на поверхню тканини, простукуючи форму прес-молоточками.

Ірина Козачук зазначає, що вибійка дає швидкий та гарний результат, а ще розвиває фантазію. Однак в той же час техніка має і свої нюанси – треба вміти правильно наносити фарбу на шаблон та бути дуже акуратним. 

«Це акрилова краска. Якщо вона потрапляє на тканину, прибрати її та виправити невдалий відбиток вже не можна», – додала пані Ірина. 

В межах проєкту «Street chiled» в громадському просторі RePost регулярно проводили різні майстер-класи для дітей: малювання на воді, виготовлення мила і свічок тощо. Цей проєкт добігає кінця, але волонтери вже шукають нові ідеї для організації дозвілля добропільчан.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта». 

Раніше Pokrovsk.news розповідав про волонтерський проєкт «Персональний Миколай» для дітей внутрішньо переміщених осіб