Протягом двох місяців 28 105 людей уже отримали допомогу від гуманітарного проєкту «Рятуємо життя». Завдяки пожертвам майже семи десятків компаній зі всього світу в постраждалі від війни регіони України було доставлено 1644 тонни пакунків – продуктів, товарів першої потреби, засобів гігієни та медикаментів для лікарень. 

З них було доставлено на розподільчий центр у Запоріжжі – 650 тонн, 532 приїхало в Кривий Ріг, 255 – у Кам’янське, а 207 – у Дніпро. У центрах товари формуються в гуманітарні набори, а звідти допомога розподіляється в міста й громади, які потребують негайної підтримки. Так, гуманітарний вантаж уже надійшов до Лозуватської, Глеюватської, Широківської, Карпівської, Новолатівської громад Дніпропетровщини, а також Петрівської громади, що на Кіровоградщині. Допомагає ініціатива бізнесів SCM і в зоні активних бойових дій на Донбасі. «Рятуємо життя» вже передав 13 тисяч наборів гуманітарної допомоги жителям Покровська, ще 6 тисяч – у місто Авдіївка. 

Пріоритетно допомогу отримують соціально незахищені верстви населення – багатодітні сім’ї, одинокі матері, діти з інвалідністю, вимушені переселенці та родини, які постраждали від війни. Одна з головних цілей проєкту на найближчий час – досягти щомісячної підтримки наборами 100 тисяч українців. За допомогою донорів організації вже зібрано майже половину коштів від необхідних – 749 тис. євро.

Також із цих гуманітарних вантажів у прифронтових містах формується стратегічний запас на випадок загострення ситуації з постачанням. На це основні донори проєкту – Метінвест і ДТЕК – уже виділили 5,26 млн євро з 6,2 необхідних.

Діяльність гуманітарної ініціативи високо оцінили Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, Міністерство інфраструктури, військово-цивільні адміністрації Донецької області та м. Авдіївка, Запорізька міськрада.

Нагадаємо, фінансування проєкту «Рятуємо життя» здійснюють компанії «Метінвест» і ДТЕК, що входять до групи SCM, у координації з Фондом Ріната Ахметова.

Про актуальну ситуацію на підприємствах Групи Метінвест і в Україні читайте в спеціальному лонгріді. Оновлення інформації – 24/7. Додавайте до закладок та діліться з друзями. Зберігайте спокій і довіряйте лише офіційним джерелам інформації.

Джерело: METINVEST.MEDIA