Магнітні бурі у лютому 2020 триватимуть кілька днів поспіль, викликаючи дискомфорт у безлічі людей. Коли чекати геомагнітних коливань, як підготувати та вберегти себе від їхнього впливу - в матеріалі Styler.

Що таке магнітна буря

Магнітною (геомагнітною) бурею дослідники називають збудження геомагнітного поля Землі, яке виникає при надходженні в межі планети обуреного сонячного вітру. Магнітна буря може тривати лише кілька годин, а може затягуватися на декілька днів.

У цей період люди можуть відчувати проблеми зі здоров'ям - від головних болів, стрибків тиску до депресивних настроїв і дратівливості.

Коли чекати геомагнітних коливань

Перша магнітна буря накриє Землю вже в наступні вихідні. Вона розпочнеться 2 лютого і закінчиться 4 числа. Однак підвищену дію сонячної активності люди будуть відчувати майже протягом цілого тижня, з 1 по 6 лютого.

За даними Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІА, наступна магнітна буря очікується 10-11 лютого. Цей метеоспалах також буде досить сильним і його вплив можуть відчути навіть ті, у кого немає метеочутливості.

Невеликий спалах охопить Землю 23-24 лютого, але його вплив буде незначним, а ось 28-29 лютого Землю накриє ще одним метеоударом.

Хто схильний до впливу магнітної бурі і як захистити себе

Негативний вплив магнітної бурі можуть відчувати всі люди, але особливо схильні до неї метеозалежні люди, гіпертоніки, ті, хто страждає серцево-судинними захворюваннями, хворобами суглобів, психічно нестабільні люди.

У ці дні можуть виникати напади головного болю, тривожність, стрибки артеріального тиску, загострення хронічних хвороб, а також безсоння, депресивні настрої, безпричинна втома.

Фахівці радять у період розгулу магнітних бур відмовитися від алкоголю, обмежити споживання кави, дотримуватися питного режиму і здорового харчування. Непогано було б виспатися, присвятити день улюбленому заняттю і не піддаватися стресам.

У дні магнітних бур варто стримувати свої емоції, не реагувати на провокації та не сваритися з навколишніми, а також бути обережними за кермом. Далекі поїздки варто по можливості відкласти.