Заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель провів нараду з комунальними службами Покровська, на якій першочергову увагу приділили ліквідації наслідків обстрілів. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Після останніх обстрілів міста комунальники реагували за вже відпрацьованою схемою. Насамперед – це закриття вікон та ремонти покрівель. Вже полагоджено дахи в двох будинках на проспекті Шахтобудівників. На завершальній стадії роботи ще на двох покрівлях у центрі Покровська. Великий обсяг ремонтних робіт виконують підрядні організації, допомогу надають співробітники ДСНС.

«У нас величезний обсяг робіт вже зроблено: забити майже усі вікна в під’їздах, також забити всі вікна квартир. Але є ще декілька пошкоджених покрівель. Сьогодні ми вирішили питання щодо подальших наших дій», – зазначив Олексій Стебель.

Пошкоджений обстрілом дах будинку в мікрорайоні «Південний» тимчасово накрили тарпауліном, аби захистити квартири від опадів. Працюють і над тим, аби покрівля була якнайшвидше відремонтована.

«Зараз ми на стадії укладання договору з проектною організацією. Проектувальники в неділю були в нас, обстежили покрівлю і приступили до розробки проєктно-кошторисної документації. Планується, що проєкт з експертизою буде надано до кінця цього місяця», – розповів начальник житлово-комунального відділу Покровської МВА Данил Проскуренко.

Матеріальний резерв громади поповнився двома тисячами одиниць шиферу. Матеріалів на випадок екстрених відновлювальних робіт є орієнтовно на дві-три доби. Щодня працює комісія з обстеження пошкодженого майна, графік розписано до кінця березня. За тиждень обстежують близько 70 об’єктів. Людей закликають запастись терпінням і розумінням. А тих, у кого є будівельна освіта, запрошують долучатися до роботи комісії, адже є велика потреба в таких працівниках.

Тепломережа демонтувала залишки розтрощеної росіянами модульної котельні в центрі Покровська та відновила пошкоджені мережі. Каналізаційний колектор у мікрорайоні «Південний», пошкоджений внаслідок обстрілу, також відновлено.

Наразі Покровська і Мирноградська громади отримують воду за графіком у зв'язку з проведенням аварійних робіт на водогоні Карлівка – Рівне.

Розпочалося прибирання цвинтарів: минулого тижня комунальники наводили лад на покровському центральному кладовищі, тепер працюють на динасі. Обговорили на нараді і плани щодо природоохоронної діяльності.

Такі наради у Покровській МВА проводять щотижня, головна мета – координація дій усіх служб. Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про графік подачі води в Покровській громаді.