У Покровській клінічній лікарні інтенсивного лікування стартує черговий проєкт, що фінансується соціально відповідальним бізнесом – компанією «Метінвест». 

«Це новий проєкт «Лікарня під лікарнею» на випадок бойових дій, коли буде надходити багато поранених, яких потрібно оперувати. Щоб лікарі мали змогу спуститися в укриття і продовжувати свою роботу. Тобто це дублювання лікарні, з двома повноцінними операційними, з CR системою, яку нам дають донори», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

«Планується виконати роботи з модернізації приміщення, де буде чиста зона, брудна зона, де будуть дві операційні, палати реанімації, інтенсивної терапії і палати для виходжування післяопераційних пацієнтів. Також тут буде санпропускник, який дозволить сортувати людей у залежності від тяжкості стану. Буде і діагностика, зокрема CR, що дозволяє робити рентгенівські знімки. Планується, що тут буде і колоноскопія, і МРТ. Об'єм дуже великий і дуже складний з точки зору інженерного обладнання цього приміщення», – каже директор ТОВ «Нові теплотехнології» Максим Лобинцев.

Він розповів, що всі приміщення, які будуть ремонтуватися в рамках проекту «Лікарня під лікарнею», потребують очищення, зволоження та кондиціонування повітря. Проект надскладний, необхідний для повноцінної роботи медзакладу, який спеціалізується на екстреній допомозі, зокрема пораненим.

«Тут є розводка води, і тому вже легше організувати площі для діагностики, для лікування, для надання екстреної допомоги. Ми це проектуємо і плануємо зробити в найближчий час – з урахуванням можливих військових подій на нашій території», – розповів директор КНП «Покровська КЛІЛ» Юрій Бородін.

Компанія Метінвест, підтримуючи медицину Покровської громади, реалізувала в КЛІЛ низку важливих проектів минулого року, продовжує допомагати і в цьому. Будівництво лікарні під лікарнею компанія теж взяла на себе.

«У цілому історія підтримки групою Метінвест Покровської КЛІЛ досить велика. Компанія системно виділяє кошти на реконструкцію і закупівлю обладнання. Але, на жаль, реалії такі, що цього замало. В умовах війни навіть лікарні потребують укриттів. Тому зараз ведеться активне будівництво лікарні під землею. Це укриття, що будується на базі КЛІЛ. Під час проведення ремонтних робіт ми зіткнулися з багатьма складнощами. Логістика, доставка робітників та безпекові питання – все це, звісно, впливає на терміни. Але ми все одно будемо продовжувати нашу роботу та прокладати шлях до перемоги», – зазначає генеральний директор ПРАТ «ШУ «Покровське» Валерій Яковенко.

Увесь обсяг робіт для функціонування лікарні під лікарнею заплановано виконати до кінця року.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».