Покровський Центр первинної медико-санітарної допомоги прийматиме пацієнтів у місті Дніпро. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

Через погіршення безпекової ситуації комунальні установи Покровська були вимушені релокуватися до більш безпечних регіонів. Зараз вони відновлюють роботу в різних містах України.

Так, у Дніпрі, куди тимчасово переїхали майже 14 тисяч покровчан, вже ведуть прийом 3 сімейних лікарі Покровського ЦПМСД. З роботою медиків ознайомились начальник Покровської МВА Сергій Добряк разом із своїми заступницями Маргаритою Ідрісовою та Наталією Іваньо. 

«Сьогодні знакова подія для наших мешканців, які перебувають у Дніпрі: відкрив свої двері Центр первинної медико-санітарної допомоги, який вже приймає перших пацієнтів. У планах – відкриття ще одного відділення. Деякі сімейні лікарі продовжують працювати в Покровську», – зазначив Сергій Добряк.

Центр працює не лише з ВПО з Покровської громади – медики готові приймати й тих, у кого ще не укладена декларація з сімейним лікарем.  

«Прийом пацієнтів плануємо з 9.00 до 17:00. Працюємо за договором з НСЗУ, тобто тут люди можуть отримати повний спектр обстежень, передбачений договором. Ми співпрацюємо з лікарнею імені Мечникова, і якщо відвідувачу потрібне додаткове обстеження, направляємо його туди. У нашому центрі працює все, що повинно працювати на первинній ланці. Також функціонують кабінети щеплень та маніпуляційний», – повідомила директорка ЦПМСД Інесса Остряніна.

Відкриття подібних пунктів планується не тільки в Дніпрі. Такий же медичний хаб працюватиме і в Кам'янському, там же будуть приймати й стоматологи. Трохи згодом буде переформатована та відновить роботу програма, за якою лікарі Покровська здійснювали виїзні прийоми в старостинські округи. 

«Коли медичні заклади «усядуться» по різних регіонах, ми цю програму будемо втілювати в життя, трішки її переробимо і декілька разів на місяць в цих медичних хабах будемо вести прийом вузьких спеціалістів. Там можна буде пройти обстеження, поспілкуватися з приводу своєї проблеми, але це згодом. Саме зараз запрацювала первинна ланка, за тиждень – в Кам'янському, та вже два роки, з 2022, працює в Трускавці. Тому релоковані покровчани можуть звертатися до лікарів у цих містах», – розповіла заступниця начальника Покровської МВА Маргарита Ідрісова.

За її словами, також працює телемедицина: пацієнти продовжують спілкування зі своїми сімейними лікарями по телефону, отримують консультації та електронні направлення.

Покровський ЦПМСД працює в місті Дніпро за адресою: пр-т Дмитра Яворницького, 12Д. Номер контактного центру ЦПСМД: 050-482-89-91.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що лікарі Мирноградського ЦПМСД ведуть прийом у Кропивницькому та Дніпрі.