В Італії наростає паніка через поширення коронавірусу. Зокрема, масово скуповуються маски і дезінфектанти, а в інтернет-магазинах ціни на даний тип товарів завищують. Про це кореспонденту УНН розповіла український лікар Ліна Травкіна, яка вже кілька років живе в італійському місті Піза в регіоні Тоскана.

"У країні паніка, невиправдана, роздута на весь світ", - коментує український медик настрої в Італії.

Вона вважає, що ситуацію дуже загострюють, і уточнює: "По медицині у них (в Італії - ред.) повний порядок".

"Я вважаю це штучно все створено. З якою метою - не знаю. Це не чума і не віспа. Офіційні дані, що одужують 80%, а решта може мати пневмонію, летальні випадки 1-2%. Ну тоді питання: чим це все відрізняється від грипу, який завжди існував і від якого теж були смертельні випадки", - розповіла Ліна.

Вона зазначила, що в Пізі маски скуповують, але в них не ходять.

"Я не перевіряла в Пізі, але знаю багато випадків, коли пишуть на аптеках немає масок, дезінфектантів. На сайтах завищені ціни. Всі скуповують маски, але на вулиці в масках бачу рідко людей", - розповіла український медик.

Відзначимо, що в італійській Тоскані раніше вже виявили коронавірус у 60-річного бізнесмена з міста Флоренція. Всього в регіоні на даний момент зафіксували два випадки зараження.