16 листопада лігівці Донецького регіону зібралися в Покровську, щоб відсвяткувати річницю створення організації та довести, що молоде покоління творить майбутнє України, інформує police.dn.ua.

Громадська організація «Молодіжна ліга майбутніх поліцейських» стала рушійною силою змін у прифронтовому регіоні. Її учасники активно співпрацюють з поліцією Донеччини та спільно з громадськими та міжнародними організаціями реалізують майже 20 суспільно важливих проєктів, метою яких є профілактика правопорушень, зниження рівня злочинності серед неповнолітніх, подолання та вирішення конфліктів серед дітей.

Історія молодіжної організації почалася у 2015-му, коли всього 20 дітей з населених пунктів на лінії розмежування стали учасниками проєкту поліції Донеччини та Закарпаття «Схід і Захід – разом». Саме працівники поліції підтримали та зіграли вирішальну роль у створенні Ліги.

Наразі в Донецькій області діє 22 територіальні ланки молодіжної організації, що об’єднали у своєму складі майже двотисячну команду активних, принципових і творчих людей, які мають бажання сприяти діяльності Національної поліції, розвивати власний потенціал та будувати нову країну. За чотири роки роботи у взаємодії з поліцією Донеччини 70 лігівців вступили до вищих навчальних закладів системи МВС України.

Виставка спецтехніки, майстер-класи від кінологів та вибухотехніків, польова кухня зробили святковий день незабутнім.

 

У день створення громадської організації сім команд дотепних, креативних представників сучасної молоді зійшлися у гумористичних змаганнях, аби продемонструвати суспільству свою активну громадську позицію та неординарність.

Фестиваль гумору мав своїх переможців – ІІІ місце посіла команда м. Краматорськ «Діти прокурора», ІІ – команда м. Покровськ «Копи» та І місце – команда м. Бахмута «Бахмутський патруль».

Учасники фестивалю отримали пам’ятні подарунки та море позитивних вражень.