Селидівським відділом Красноармійської місцевої прокуратури спрямовано до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно двох осіб, які заволоділи грошовими коштами Новогродівської міської ради. Подробиці повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у грудні 2017 року між головним лікарем КЛПУ «Новогродівська центральна міська лікарня» та директором товариства з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду, одним з пунктів якого була установка ліфту вартістю 520 854 грн.

Однак у вказаний договором термін підйомник підрядником не встановлено, натомість замовником підписано акти виконаних робіт, на підставі яких ТОВ незаконно отримало на свій рахунок з міського бюджету майже 535 494 грн.

Дії директора ТОВ та головного лікаря КЛПУ Новогродівська ЦМЛ кваліфіковано за ч. 5 ст. 191(заволодіння чужим майном шляхом зловживання особою своїм службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах) та ч. 2 ст. 366 (внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки) КК України.

Максимальне покарання за санкціями статей – до 12 років за гратами з конфіскацією майна.