Мешканці будинку №32 в мікрорайоні «Молодіжний» Мирнограда намагаються добитися від колишньої голови ОСББ звіту про витрату коштів, які акумулювалися на рахунку з квартплати. Про це місцеві мешканці розповіли кореспонденту ТК «Орбіта».

За словами людей, головою їхнього ОСББ «Шанс» жінка була 16 років. На початку зробила покрівлю, підвал, замінила електрику.

«Прибирався двір, викошувалася трава. Зробили козирки – син її робив, а наступного року знову почали їх робити. Ось вони течуть і поросли травою», – розповіла місцева мешканка Марина Глушкова.

Коли мешканці вирішили, що будинку потрібна свердловина, то звернулися до голови ОСББ.

«Вона сказала, що в неї на рахунку чи то 4 тисячі. У будинку навпроти було 70 тисяч, і вони за рахунок будинку збудували свердловину, зробили розводку. У нас виявилося, що взагалі немає грошей», – розповів мешканець будинку №32 Олександр Глушков.

Останні три роки мешканці намагаються дізнатися, на що витрачалися кошти, але, за словами людей, усі спроби залучити керівницю до діалогу виявляються марними.

Мешканці вирішили замінити керівника ОСББ, і вже не перший місяць новий голова намагається отримати документи на будинок.

«Усього вона мені дала три документи щодо організації ОСББ. Але за весь той час, що вона була головою, мало бути дуже багато протоколів із підписами людей щодо їхньої згоди», – зазначає голова ОСББ «Шанс» Олексій Пугач.

Також у будинку створили ревізійну комісію, аби порахувати витрати з коштів квартплати минулих років.

«За три роки ревізійна комісія за виписками з «Ощадбанку» та «ПриватБанку» нарахувала незрозумілого зняття коштів на 160 тисяч», – розповів Олексій Пугач.

Проблеми будинку вже вийшли за межі простих місцевих розмов – до їх вирішення залучені правоохоронці та адвокати. Поскаржились люди і керівнику Мирноградської міської військової адміністрації. Юрій Ключка взяв це питання на контроль.

У Мирноградській МВА зазначають, що за останній час побільшало випадків, коли мешканці скаржаться на дії старших будинків або голів ОСББ.

Деталі – в сюжеті ТК «Орбіта».