У Мирнограді розпочали роботу з організації укриттів для навчальних закладів. Про це повідомила начальниця міського відділу освіти Наталія Лійка.

Прості укриття у школах, де потенційно можливе очне навчання, – це підвали, які відповідають певним критеріям. Обов’язкова умова – у підвалу має бути два виходи. Таких навчальних закладів у Мирнограді не так вже й багато, адже і шкіл, в яких можливе навчання, поменшало.

«У нас дев’ять шкіл, із них дві на реконструкції, а одна пошкоджена. Тому дев’ять закладів нам потрібно розмістити в шести будівлях», – розповіла Наталія Лійка.

Дві школи взагалі не мають підвалів, тому розглядається питання встановлення модульних укриттів на їх території. І всього в чотирьох школах є підвали, які за виконання певних умов можна довести до стану простих укриттів.

«У нас планують облаштувати укриття, яке зможе одночасно приймати 150 дітей. Тобто якщо в школі буде організована змішана форма навчання, ми зможемо забезпечити безпеку учнів під час навчального процесу», – повідомила в.о. директора одного з навчальних закладів Олена Левченко.

Для двох закладів мирноградської освіти розроблена проектно-кошторисна документація. Один пакет документів вже на експертизі. Одна зі шкіл брала участь у проекті, започаткованому громадською організацією «Ла Страда», та отримала обладнання для найпростішого укриття на суму 110 тисяч гривень.

Окрім того, зараз у Мирнограді розглядають можливість організувати роботу чергових груп у дитячих садках. Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».