Молодий чоловік втягнув у злочинну діяльність свого неповнолітнього знайомого. На рахунку злочинного дуету чотири крадіжки особистого майна громадян. А юний правопорушник виявився причетним ще й до скоєння грабежу. Про це повідомляє сайт Покровського відділу поліції.

Співробітники Покровського ВП встановили особи зловмисників, які скоювали крадіжки з домоволодінь заради збагачення.

Так, на початку березня поточного року 33-річний місцевий житель познайомився з 15-річним юнаком. В ході спілкування вони домовилися разом піти до місцевого садівничого товариства пошукати металобрухт.

Проходячи біля одного з домоволодінь, вони вирішили його обікрасти. За допомогою металевої арматури вони розбили вікно будинку та проникли до приміщення, звідки викрали мікрохвильову піч.

Ввечері наступного дня крадії знову пішли до того ж садівничого товариства та обікрали ще один будинок. Цього разу здобиччю злодіїв став зварювальний апарат.

Наступної ночі зловмисники направилися до одного з мікрорайонів Покровська, де проникли до приміщення недобудованого приватного будинку та викрали електроінструменти.

Крім того, наприкінці березня неповнолітній крадій, прогулюючись у сквері, побачив жінку, яка сиділа на лавці та розмовляла телефоном. При цьому жінка поклала біля себе свій рюкзак з особистим майном. Скориставшись тим, що жінка зайнята розмовою, юнак непомітно підійшов до лавки викрав жіночий рюкзак разом із грошовими коштами в сумі 1500 гривень і відеокамерою та зник з місця скоєння злочину.

А у червні юний порушник намагався скоїти грабіж. Так, юнак заховався біля місцевого літнього кафе та спостерігав за відпочинком відвідувачів. Коли компанія гостей кафе встала з-за столу та пішли танцювати, він непомітно підійшов до столу, забрав жіночу сумку та намагався втекти, але його плану завадили громадяни. Хлопець був затриманий на місці.

Усе викрадене майно повернуто законним власникам.

Юному порушнику повідомлено про підозру у скоєння злочинів, передбачених ч. 2 і ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. крім того, відносно нього відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 186 «Замах на грабіж» Кримінального кодексу України.

Відносно 33-річного злочинця, окрім кримінального провадження за ч. 2 і ч. 3 ст. 185 «Крадіжка», відкрито і кримінальне провадження за ст. 304 «Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність» Кримінального кодексу України.