Криміналісти поліції ідентифікували всіх загиблих внаслідок ракетного удару по кафе в селі Гроза на Харківщині, який стався 5 жовтня. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

«59 людей вбили росіяни прямим влучанням Іскандеру в селі Гроза. Всі жертви – місцеві мешканці. Пенсіонери, медики, фермери, вчителі, підприємці. Всі – цивільні. Загинули цілими родинами у декілька поколінь. 19 осіб ідентифікували за допомогою мобільних ДНК-лабораторій. 6 діб криміналісти поліції цілодобово відбирали зразки у родичів, виводили профілі та шукали збіг фрагментів», – написав глава МВС.

За повідомленням Ігоря Клименка, одного із загиблих криміналісти ідентифікували по двадцяти частинах тіла. Їм виявився 60-річний чоловік. Особистості ще двох людей встановили за допомогою речей, вилучених з помешкань загиблих. 

«Колосальну та безпрецедентну роботу провели слідчі та криміналісти поліції Харківщини. У тому числі завдяки сучасним мобільним ДНК-лабораторіям. Без них на процес ідентифікації такої кількості тіл та фрагментів пішло б близько року», – прокоментував роботу співробітників поліції Ігор Клименко. 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що прокуратура та СБУ встановили осіб, які навели російську ракету на кафе у селі Гроза