Ключові парламентські фракції Німеччини досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus. Про це повідомив на своїй сторінці в Facebook народний депутат України, голова Постійної делегації України у Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

«Щойно мої друзі з Бундестагу повідомили мені, що ключові парламентські фракції досягли консенсусу щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus», – повідомив нардеп.

За його словами, ці ракети б'ють на 500 кілометрів і здатні накривати всі окуповані території, включаючи південний берег Криму.

«Тривалий час ми працювали з німецькими парламентарями, щоб сформувати групу підтримки, і ось, нарешті, крига скресла. Чекаємо на офіційне рішення», – зазначив Єгор Чернєв.

Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів наприкінці травня повідомляє Європейська правда.  Однак з того часу постійно отримувала відмову, попри рішення Британії та Франції поставити далекобійні ракети. Напередодні депутат з владної Соціал-демократичної партії Німеччини Андреас Шварц закликав надати Україні ракети Taurus.