З 5 по 8 листопада на Землі спостерігатимуться потужні геомагнітні бурі. Про це повідомляє ресурс Мeteoagent.

Так, 5 листопада потужність бурі становила 7 балів. Сьогодні та завтра буде вирувати буря силою 6 балів, а 8 листопада ще потужніша  – 8 балів. Після цього прогнозується зниження сонячної активності.

«Сонячні спалахи (також сонячні бурі, геомагнітні бурі) – внутрішні реакції Сонця: викиди сонячної маси, спалахи на поверхні та інші події, в результаті яких енергія розсіюється від Сонця в усіх напрямках, включаючи Землю – і, стикаючись з її магнітосферою, провокує геомагнітну активність», – пояснюють вчені.

Із нинішньою геомагнітною бурею астрономи пов’язують і полярне сяйво, яке спостерігалося минулої ночі в різних куточках планети. Зокрема червоне світіння в небі бачили в багатьох містах України.

Фото з соціальних мереж

На людей магнітна буря може впливати по-різному. Найчастіше спостерігаються головний біль, запаморочення, нудота, біль у м'язах і суглобах, біль у серці, підвищений тиск, прискорений пульс, безсоння, сильна втома, загострення хронічних хвороб. У такі дні рекомендується зменшити фізичні та емоційні навантаження, пити достатньо води, дихати свіжим повітрям, спати не менше 7-9 годин на добу, повноцінно харчуватися та відмовитися від алкоголю.

Однак важливо пам’ятати, що за цими симптомами можуть приховуватися і реальні хвороби. Тому при їх виникненні краще звернутися за консультацією до сімейного лікаря.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв про прогноз погоди в Покровську на тиждень 6-12 листопада.