Жителі регіону можуть передати актуальні дані про спожиту електроенергію як постачальнику, так і оператору системи розподілу, до мереж якого підключено їх житло. Показники прийматимуть до 2 листопада включно, повідомляє постачальник «Донецькі енергетичні послуги».

«Передавати показники лічильника необхідно, щоб отримувати платіжки з фактичними, а не середніми нарахуваннями, а от кому їх повідомляти – постачальнику або оператору системи розподілу, обирає сам клієнт», – каже директор «Донецьких енергетичних послуг» Олександр Северін. Водночас він наголошує, що об’єми спожитої електроенергії постачальнику щомісяця передають оператори системи розподілу.

Передати показники приладів обліку постачальнику «Донецькі енергетичні послуги» клієнти можуть наступними способами:

1. Через Особистий кабінет. У розділі «Показання лічильника» введіть зафіксовані дані у необхідне поле та натисніть «Розрахувати». Показники будуть автоматично збережені.

2. На сторінці постачальника у Facebook. Достатньо надіслати особисте повідомлення, вказавши адресу, особовий рахунок, ПІБ та показники лічильника.

3. Зателефонувавши до контакт-центру за номерами: (095) 652 60 000, (067) 652 60 000, (0629) 52 60 00. Середній час очікування з’єднання з оператором складає не більше 3 хвилин.

«Хочу ще раз звернути увагу клієнтів, що визначене законодавством завдання енергопостачальника – на основі отриманих даних провести нарахування, – акцентує Олександр Северін. – Якщо споживач не згодний з показниками лічильника, вказаними в платіжці, йому слід звернутися до оператора системи розподілу».

Оператор системи розподілу «ДТЕК Донецькі електромережі» пропонує своїм клієнтам для передачі даних зателефонувати до кол-центру або скористатися одним із онлайн-сервісів:

особистим кабінетом клієнта на сайті компанії;

опцією «Приватні повідомлення» на сторінці компанії в Facebook

ДТЕК Донецькі електромережі також повідомляють про введення нової послуги автоматичного прийому показань приладів обліку електроенергії. Клієнтам не потрібно чекати зв'язку з оператором кол-центру – вони можуть повідомити показання лічильника за допомогою інтерактивного голосового меню (Interactive Voice Response – IVR).

Для цього, зателефонувавши до кол-центру за номерами (0629) 45-04-73, 099-450-0473, 096-450-0473, необхідно обрати послугу «Передати показання». Якщо особовий рахунок містить виключно цифри, то відразу йде переадресація на можливість передачі показань через IVR. Клієнт вибирає свій РЕМ, вводить номер особового рахунку, показання приладу обліку (в тому числі 2-х або 3-х зонного) і підтверджує передану інформацію. Якщо ж особовий рахунок, крім цифр, містить букви і символи, клієнта з'єднують з оператором, якому він повідомляє показання.

«Функцією автоматичного прийому показань за вересень вже скористалися 6998 наших побутових клієнтів, зазначила керівник департаменту з обслуговування клієнтів ДТЕК Донецькі електромережі Олена Сенько. В першу чергу, це зручно для людей, які не вміють або не мають можливості користуватися інтернетом».

«Для коректного розрахунку споживання електроенергії передавати показання необхідно в період з 29 числа поточного місяця по 3 число наступного», додають у ДТЕК Донецькі електромережі.