Як повідомлялось раніше, на Донеччині молодим матерям компенсують вартість «пакунку малюка» у сумі 3250 гривень.

Відповідне розпорядження «Про затвердження Порядку використання субвенції з обласного бюджету бюджетам міст обласного значення, районним бюджетам, бюджетам об’єднаних територіальних громад на виплату у 2020 році соціальної матеріальної допомоги особам, які проживають у Донецькій області, та при народженні дитини у період з 01 вересня 2018 року по 31 грудня 2019 року мали право на натуральну допомогу «пакунок малюка» та не отримали її, або опікуну такої дитини”. підписано Головою Донецької обласної державної адміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації Павлом Кириленком.

Як повідомляє Управління соціального захисту населення, відповідно до цього Порядку, право на отримання соціальної матеріальної допомоги мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах проживають на території України, які є батьками, патронатними вихователями або опікуном дитини, народженої у період з 01 вересня 2018 року по 31 грудня 2019 року у пологовому будинку, розташованому на території Донецької області, підконтрольній українській владі, та не отримали натуральну допомогу «пакунок малюка».

Соціальна матеріальна допомога є одноразовою виплатою, розмір якої складає 3250 грн. на кожну живонароджену з 01 вересня 2018 року по 31 грудня 2019 року дитину.

Соціальна матеріальна допомога призначається протягом десяти робочих днів з дати надходження повного пакету документів до органів соцзахисту.

Для отримання соціальної матеріальної допомоги до управління соціального захисту населення подаються наступні документи:

  • заява (у довільній формі із зазначенням поточного рахунку в установі банку та номеру мобільного телефону);
  • копія свідоцтва про народження дитини.

Термін прийому документів на отримання компенсації за пакунок малюка – до 9 грудня 2020 року.