Бригада спецпризначення «Азов» Національної гвардії України отримала від компанії Метінвест велику партію техніки. Ефективно знищувати ворогів бійцям «Азова» допомагатимуть 8 пікапів, 30 автономних зарядних станцій EcoFlow, 30 «старлінків», 5 лазерних далекомірів та 10 біноклів. Про це повідомляє УНІАН.

Найближчим часом також очікують 100 тепловізорів Арчер та 5 тепловізійних прицілів Арчер. Вартість техніки – близько 40 мільйонів гривень. Метінвест передав її в рамках мілітарної ініціативи «Сталевий фронт» Ріната Ахметова. 

Тепловізори та тепловізійні приціли, які отримають бійці, – високої якості і є пристроями військового призначення. Вони здатні витримати складні умови експлуатації, працюють у холод та в спеку та мають високу волого- та ударостійкість. 

«Арчер – це самий топ, який на даний час є. І якщо вони у нас є, то військовослужбовці роблять свою справу на 100 відсотків», – зазначає заступник командира бригади спеціального призначення «Азов» з озброєння, начальник технічної частини. 

Ці тепловізійні приціли працюють з великими натівськими калібрами та оснащені балістичним калькулятором, а український виробник забезпечує повне сервісне обслуговування. Саме тому обрали цю техніку, попри високу вартість, повідомляють у Метінвесті. 

«Приціли витримують великі навантаження, вони є дуже точними і вважаються одними з найкращих у світі. Вони є на озброєнні багатьох армій світу. А ще на передку дуже потрібен зв’язок. Тому передаємо також партію «старлінків», – каже керівник Проектного офісу компанії Метінвест Олександр Водовіз. 

Всього від початку війни Метінвест вже спрямував понад 2 млрд грн на підтримку української армії в межах «Сталевого фронту». Загалом Рінат Ахметов спрямував на допомогу військовим і цивільним 5,5 млрд грн з початку повномасштабного російського вторгнення.