Цього року купального сезону в Покровській громаді не буде. Відповідне рішення затвердила місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це повідомляють у Покровській міській військовій адміністрації.

«Під головуванням начальника Покровської МВА Сергія Добряка комісія прийняла рішення про заборону купання населення та використання водойм з оздоровчою чи спортивною метою та для відпочинку громадян», – йдеться в повідомленні.

Покровська ТГ має велику кількість ставків та річок. Але абсолютно безпечних місць для відпочинку на природі в громаді немає.

«Через активні бойові дії частина населених пунктів громади та прибережних зон водних об'єктів перебувала під обстрілами та може бути замінована. Піротехніки в першу чергу проводять розмінування інфраструктури. Розміновувати прибережні зони водних об'єктів і місць масового відпочинку найближчим часом не планують», – роз'яснив начальник відділу організації профілактичної роботи Покровського районного управління ГУ ДСНС України у Донецькій області Ігор Мануйлі.

Комісія вирішила протягом купального сезону вжити невідкладних заходів, аби запобігти загибелі людей на водних об'єктах Покровської міській громади, а саме:

заборонити функціонування зон відпочинку біля місцевих водойм на період дії в Україні воєнного стану;

визначити у місцях стихійного відпочинку найбільш небезпечні ділянки, заборонити там купання та встановити щити з написом «Купатися заборонено»;

рекомендувати встановити такі ж таблички орендарям водойм та особам, які експлуатують водні об’єкти;

організувати протягом купального сезону патрулювання несанкціонованих місць відпочинку на водних об’єктах;

забезпечити проведення бесід та інструктажів серед молоді та підлітків про заборону відвідування колишніх місць відпочинку в період дії воєнного стану та ймовірні ризики.

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, як покровчани рятуються від спеки.