Тріумфальними для спортсменів Донецької області стали всеукраїнські змагання з регбіліг «Олімпійські надії» серед юнаків 2010-2011 років народження, що відбулися 18-19 грудня у Львові. Про це повідомляє Управління фізичної культури та спорту ДонОДА.

Збірній Донеччини «Твердий знак», до якої увійшли вихованці тренерів Ігоря Юркіна та Володимира Лисенка з міст Покровськ і Селидове, вдалося стати першою серед представників Львівської, Хмельницької, Рівненської, Тернопільської областей та Києва.

Успіхи в протистояннях з командами Тернополя (16:0) та Рівного (24:0) гарантували нашим регбістам подальшу боротьбу за 1-3 місце з колективами Києва та Хмельницького. Гра з «Kyiv Rhinos» завершилася з рахунком 8:4 на користь «Твердого знаку», а зустріч з клубом «Буревісник»-ДЮСШ-1 (Хмельницький) не виявила переможців – 0:0. Таким чином, спортсмени Донеччини завершили турнір з найкращою серед учасників різницею ігрових очок.

Додамо, що перші дитячі змагання відбулися в рамках нової десятирічної стратегії розвитку регбіліг в Україні – вона розрахована до 2032 року, коли цей вид спорту може бути представлений у програмі Олімпійських іграх в Австралії.