Колишній мешканці Добропілля заочно повідомлено про підозру в держзраді. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня по травень цього року громадянка України, яка в 2014 році із власних ідеологічних мотивів переїхала до тимчасово окупованого Донецька, активно працювала на російських загарбників.  

У ході спілкування через месенджери із знайомими добропільчанами підозрювана умисно дізнавалась про місцезнаходження та пересування військовослужбовців і техніки ЗСУ, місця влучання ворожих снарядів, характер пошкоджень та руйнувань тощо, а отримані дані передавала співробітнику фсб рф.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури жінці заочно повідомлено про підозру у державній зраді та наданні представнику іноземної організації допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.