Протягом тижня з 21 по 27 жовтня в Україні переважатиме суха і тепла погода. Про це повідомляє Meteoprog з посиланням на кандидата географічних наук, метеоролога Ігоря Кібальчича.

«Погодні умови на найближчі сім днів у нашій країні визначатиме антициклон. Очікується високий атмосферний тиск та практично повна відсутність опадів. Нічні показники температури повітря очікуються досить низькими, місцями нижче 0°С, проте вдень незначна хмарність дозволить повітрю прогріватися до комфортних +10…+17°С, що трохи вище за кліматичну норму. Крім того, у багатьох регіонах країни можуть спостерігатися тумани, які є типовим явищем погоди для цієї пори року», – повідомляє Ігор Кібальчич.

У понеділок, 21 жовтня, на всій території України очікується малохмарна погода, без опадів. Лише на крайньому сході вночі пройдуть невеликі дощі. Вітер у західній частині південний, на решті території північний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1…+6°С, у західних та місцями північних областях 0…-4°С; вдень +10...+15°С.

У вівторок, 22 жовтня, по всій території нашої країни утримається стійка погода, без опадів. Вночі та вранці місцями спостерігатимуться тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1…+6°С, у західних та місцями північних областях близько 0°С; вдень +12...+17°С.

У середу, 23 жовтня, очікується мінлива хмарність, без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер переважно західний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +2…+7°С, вдень +13…+18°С.

У четвер, 24 жовтня, утримається погода без опадів, лише у Карпатах та на Прикарпатті вночі місцями можливі невеликі дощі. Вітер північно-західного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3…+8°С, вдень +11…+16°С, на крайньому півдні місцями до +18°С.

У п'ятницю, 25 жовтня, погоду в Україні продовжуватиме визначати антициклон. Очікується мінлива хмарність, без опадів. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1...+6°С, вдень +11...+16°С.

У суботу, 26 жовтня, на всій території нашої країни утримається погода без опадів. Вночі та вранці місцями тумани. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1...+6°С, вдень +11...+16°С.

У неділю, 27 жовтня, на всій території України опадів не передбачається, лише вдень та ввечері на крайньому заході місцями пройдуть невеликі дощі. Вітер південного / південно-східного напрямку, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +1...+6°С, в денні години +11...+16°С.