Протягом наступного тижня, з 12 по 18 лютого, в Україні очікуються коливання температури повітря, тумани і опади у вигляді дощу з переходом у сніг ближче до вихідних. Відповідний прогноз для Meteoprog зробив кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

«Перша половина тижня виявиться у більшості областей не по сезону теплою, особливо у південних та західних областях. Поступово, ближче до вихідних на тлі розвитку арктичного антициклону та його зміщенні у південні широти, до нас із північного сходу надійде морозне повітря. Таким чином, вже з п'ятниці помітно похолодає у північних, центральних та східних областях. Дискомфорту також додасть поривчастий східний вітер», – зазначає метеоролог.

У понеділок, 12 лютого, по всій Україні очікується аномально тепла погода. Подекуди тумани. Вдень пройдуть невеликі опади у вигляді дощу та мряки. Вітер південний, 5-10 м/с, у західних областях змінних напрямків, 3- 8 м/с. Температура повітря вночі становитиме +3...+8°С, вдень +6...+11°С; у південних та західних областях вночі +7…+12°С, вдень +12…+17°С.

У вівторок, 13 лютого, у більшості областей України пройдуть дощі, в Карпатах із мокрим снігом. Подекуди тумани. Вітер змінних напрямків, 5- 10 м/с. Температура повітря вночі +3...+8°С, вдень +7...+12°С, на півдні до +16°С.

У середу, 14 лютого, у західній частині без істотних опадів, на решті країни невеликі, подекуди помірні дощі, на крайній півночі з мокрим снігом. Подекуди тумани. Вітер північно-західний, 7-12 м/с; у східних, Сумській областях та на Закарпатті змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +2...+7°С, вдень +4...+9°С; на південному сході вночі +6…+11°С, вдень +10…+15°С; у західних областях вночі -3...+2°С, вдень +1...+6°С.

У четвер, 15 лютого, у західних областях без істотних опадів на решті території України пройдуть помірні дощі з поступовим переходом у сніг. На Півночі Лівобережжя слабка хуртовина, на дорогах ожеледиця. Вітер у західних областях змінних напрямків, 3-8 м/с, у північних та східних регіонах – східної чверті, 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-17 м/с. Температура повітря вночі на півдні +2...+7°С, на решті країни -3...+2°С. Вдень у західних та південних регіонах +3...+8°С, у північних та східних областях 0...-5°С.

У п'ятницю, 16 лютого, в більшості областей, окрім західної частини, пройде сніг, на півдні місцями з дощем. На дорогах північних, центральних та східних регіонів ожеледиця, сніговий накат. Вітер східний, 7-12 м/с, на сході, у Криму та Приазов'ї вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря протягом доби у північних, центральних та східних областях -5...-11°С, у західних та південних регіонах -2…+3°С, на Закарпатті до +8°С.

У суботу, 17 лютого, у західних областях та в Криму пройде невеликий сніг, мокрий сніг, на решті країни без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у Криму та Приазов'ї місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі у північних та східних областях -10...-15°С, на решті країни -2...-8°С. Вдень -2...-7°С, у західній частині та на крайньому півдні -1...+4°С.

У неділю, 18 лютого, в південних, центральних та західних областях очікується невеликий сніг, мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у Приазов'ї окремі пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі у північних, центральних та східних областях -8...-13°С, вдень -2...-7°С. У західних та південних областях протягом доби -3…+2°С.