У листопаді декілька десятків тисяч жителів Донецької області приєдналися до постачання природного газу від YASNO (ТОВ «Донецькі енергетичні послуги»). Серед клієнтів є як ті, хто раніше купував блакитне паливо в «Донецькоблгазі» і в жовтні опинився у так званого постачальника «останньої надії», так і ті, що змінили діючого постачальника, щоб менше сплачувати за блакитне паливо. YASNO продовжує отримувати заявки на приєднання і укладати договори через інтернет.

Після укладення договору із YASNO кожен клієнт отримує підтвердження у Viber, SMS або електронною поштою. У повідомленні зазначена дата, коли розпочинається подача газу від нового постачальника, та ж дата буде вказана і у першій платіжці від YASNO, яку клієнти отримають вже у грудні.

«Наприклад, якщо клієнт приєднався до постачання газу від YASNO з 16 листопада, у грудні він отримає два рахунки. З остаточним розрахунком – від попереднього постачальника. Для колишніх клієнтів «Донецькоблгазу» – це постачальник «останньої надії», який здійснює нарахування за своїм тарифом листопада 6,91 грн/м3. За другу половину місяця – від YASNO – з нарахуваннями за ціною 6,49 грн/м3.

Інформація про розрахунки і сума до сплати за спожите паливо від YASNO також будуть доступні і в Особистому кабінеті – єдиному для електроенергії та газу. В онлайн-сервісі можна буде, до речі, відмовитись від паперової платіжки за газ. Таку опцію часто обирають клієнти, які дбають про довкілля і здійснюють розрахунки дистанційно», – розповів директор YASNO в Донецькій області Олександр Северін.

При цьому рахунок за транспортування блакитного палива й надалі виставлятимуть оператори газорозподільчих мереж – облгаз або міськгази. Їм же слід буде з 1 по 5 число щомісяця передавати показання газових лічильників й адресувати усі технічні питання (обслуговування лічильників, котлів, колонок, плит, труб тощо).