Учора, 14 липня, начальник Покровського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Неля Аржавітіна провела робочу нараду, метою якої було визначення більш дієвих заходів щодо погашення заборгованості державного підприємства ВК «Краснолиманська» по платежах до Пенсійного фонду. Про це повідомляється на сторінці управління у Фейсбуці.

Для участі в нараді були залучені новий керівник ДП ВК «Краснолиманська» – в.о. генерального директора Дмитро Кобзар, а також начальник Покровського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Михайло Кудринський.

Неля Аржавітіна наголосила, що підприємство є одним з найбільших боржників як з пільгових пенсій, так і зі сплати єдиного соціального внеску, що негативно впливає на наповнення бюджету Пенсійного фонду. «Несплата єдиного соціального внеску веде до втрати страхового стажу та права виходу на пільгову пенсію робітників шахти», – підкреслила начальниця управління ПФУ.

Михайло Кудринський доповів про наявні виконавчі провадження та накладення арешту на розрахункові рахунки підприємства.

За результатами наради Дмитро Кобзар пообіцяв докласти максимум зусиль та забезпечити часткове погашення боргів по платежах до Пенсійного фонду та винайти можливість сплати поточних нарахувань по відшкодуванню виплачених пільгових пенсій.