З метою зниження фінансового навантаження на мешканців Покровської громади у воєнний час розглядається можливість зниження чинних тарифів на водопостачання та водовідведення.

Як зауважив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель, діючий тариф був затверджений наприкінці грудня 2021 року рішенням виконавчого комітету міськради. Це було пов’язане з тим, що теперішня вартість послуг для споживачів не відшкодовувала в повному обсязі витрати комунального підприємства з постачання води та прийому стічних вод.

«Ми розуміємо, що знижуюч тариф, ми накопичуємо значні збитки КП «Покровськводоканал». Але з іншого боку, маємо допомогти мешканцям громади у такий складний час, коли йде війна. Начальник Покровської МВА Сергій Добряк підтримує таку ініціативу та запевнив, що різницю у недоотриманих коштах буде компенсовано з місцевого бюджету», - зазначив Олексій Стебель.

Тож, для фізичних осіб послуги з водопостачання пропонується встановити на рівні 19, 47 грн. за куб.м. (замість існуючих 27,82 грн.). Ціна на послугу з водовідведення - 26, 57 грн. за куб.м. (замість 31,26 грн.).

Тобто, тариф на послугу з водопостачання та водовідведення становитиме 46, 04 грн. за куб.м. замість 59, 08 грн., який діє сьогодні.

Покровська МВА