Покровський міський голова Руслан Требушкін, секретар міської ради Наталія Іваньо, місцеві депутати та старости приєднаних територій долучились до участі у Всеукраїнському форумі, присвяченому розвитку громад. Про це повідомляє пресслужба Покровської міської ради.

В онлайн-форматі учасники заходу поспілкувались із керівниками центральних органів влади, народними депутатами та обмінялись досвідом з представниками інших громад України.

За словами очільника Покровської громади Руслана Требушкіна, цей форум став майданчиком для обговорення реформи децентралізації керівниками різних рівнів влади: «Щоб реформа запрацювала і була успішно реалізована, потрібно ще прийняти велику кількість законопроєктів, які б надали механізми вирішення «на місцях» питань наповнення місцевого бюджету, взаємодії міської та державної влади, концепції ринку землі та підтримки місцевих аграріїв».

«Цього форуму ми давно очікували і дуже раді взяти у ньому участь, - зауважила секретар Покровської міської ради Наталія Іваньо. – У нас з`явились старости, старостинські округи, передавалось майно і ми працювали за актуальною нормативно-правовою базою, яка сьогодні потребує змін. Сподіваємось, що ті законопроєкти, які є в роботі, спочатку будуть обговорені на місцях, а потім винесені на розгляд депутатів Верховної Ради».

Всеукраїнський форум місцевого самоврядування «Актуальні питання розвитку громад» був присвячений Дню місцевого самоврядування. Організатором заходу стала Всеукраїнська асоціація громад у партнерстві з Міністерством розвитку громад та територій України.