Учора, 7 квітня в Мирнограді відбулось позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Під час засідання заступник міського голови, керівник штабу з ліквідації надзвичайної ситуації Олександр Зябрев проінформував про ситуацію, яка склалася після відновлення функціонування ринків міста. Зауважив, що в процесі перевірок силами Мирноградського відділення поліції, Покровського районного управління Держпродспоживслужби Донецької області та органами місцевого самоврядування виникла необхідність уточнення умов здійснення деякої торгівельної діяльності на ринках міста.

Так, у ході засідання комісії було вирішено наступне.

  • Заборонити роботу малих архітектурних форм (МАФів) на колесах та мобільних кав’ярень.
  • Заборонити продаж тютюнових виробів в усіх МАФах, як стаціонарних так і пересувних.
  • Продаж тютюнових виробів здійснювати тільки в супермаркетах та продуктових магазинах, які мають ліцензію на право реалізації, за умовами наявності окремого входу до приміщення, де проводиться реалізація.
  • Заборонити продаж лікеро-горілчаних і слабоалкогольних напоїв в усіх МАФах, як стаціонарних так і пересувних, та здійснювати продаж тільки в супермаркетах та продуктових магазинах, які мають ліцензію на право реалізації, за наявності окремого входу до приміщення, де проводиться реалізація.
  • Продаж лікеро-горілчаних і слабоалкогольних напоїв здійснювати тільки з 08.00 до 20.00 із забороною продажу на розлив.
  • Заборонити продаж кавових напоїв та чаю на розлив та винос; фастфудів (шаурма, гамбургери, хот-доги) та пиріжкових виробів.