Катерина Толмачова працює заступницею начальника дільниці «Насосні, компресорні та кранові установки» шахтоуправління «Покровське». Її кар’єра – це приклад можливостей при бажанні, вмінні та старанності. За 7 років жінка пройшла чималий професійний шлях: працювала машиністкою насосних установок, а згодом – і компресорної станції, заступницею механіка. Тепер вона представниця апарату управління дільниці. На її робочому місці побувала знімальна група ТК «Орбіта».

На дільниці  – чистота та порядок, атмосфера в колективі спокійна та ввічлива. Механізми, роботу яких контролює дільниця, забезпечують підземні виробки підприємства стислим повітрям та питною водою, відкачують підземні води. Співробітниці обслуговують 12 насосних установок та 2 компресорні станції, частина колективу – це кранівниці.

«Ми один одного поважаємо, не сваримося. Усі виконують свої обов'язки, кожний сумлінно робить свою роботу», – розповіла машиністка компресорних установок Лілія Луценко.

Катерина Толмачова бере участь у керівництві дільницею останні півроку, і в неї багато ідей, які потребують втілення новітніх технологічних процесів.

«В нас гарний колектив. Мене всі підтримують. Ніхто не казав, що я не так щось роблю. Підтримують, підказують, як краще зробити», – каже Катерина Толмачова.

За словами пані Катерини, до неї в родині ніхто не працював у шахті. Вона стала першою, для кого копальня – це ціле життя, яке їй дуже подобається.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».