Потерпіли робили замовлення в інтернет-продавців, перераховували їм гроші, однак ті зникали одразу після того, як кошти потрапляли на їх рахунки, інформує сайт Покровського відділу поліції.

60-річний мешканець Покровська перевів незнайомцю 5 тисяч гривень за дизельний генератор, 45-річна жінка замовила костюм за 1 тисячу гривень та найбільш за всіх постраждала 39-річна покровчанка, яка розрахувалась з інтернет-продавцем за обіцяну їй картоплю та залишилась без 77 тисяч гривень. Всі потерпілі звернулись до поліції й попросили допомогти їм розшукати шахраїв та повернути втрачені гроші.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України «Шахрайство». Зловмисникам загрожує до 3 років обмеження волі.

Співробітники поліції звертаються до громадян і нагадують: будьте пильними під час покупок через інтернет; користуйтесь послугами раніше перевірених продавців; ретельно вивчайте відгуки про них інших клієнтів та головне – домовляйтесь із незнайомцями розплачуватись за замовлення тільки після його отримання та перевірки на відповідність вашим очікуванням.