Посилені карантинні обмеження, які тривали з 8 січня 2021 року та припинили дію сьогодні опівночі, позитивно вплинули на епідеміологічну ситуацію у Донецькій області. Про це заступник начальника управління – начальник відділу стратегічного розвитку охорони здоров’я та забезпечення лікарськими засобами управління організації та розвитку медичної допомоги населенню департаменту охорони здоров’я ОДА Олександр Педенко повідомив під час брифінгу з питань запобігання розповсюдженню коронавірусу на території Донецької області 25 січня.

«Ми бачимо і зменшення кількості осіб, які звертаються за допомогою, і кількості тих, кому проводиться ПЛР-тестування. Захворюваність на минулому тижні була понад двісті випадків на сто тисяч населення, а сьогодні ми маємо цифру 191,8 випадків на 100 тисяч населення», - сказав Олександр Педенко.

Він додав, що в Україні середній показник складає 197 випадків на 100 тисяч населення

Завантаженість ліжок хворими з підтвердженими випадками COVID-19 та з підозрою на коронавірусну хворобу на сьогодні становить 25,8%. В Україні середній показник складає 28,1%.

Нагадаємо, з 25 січня країна повернулася до карантинних обмежень, які вже діяли в грудні 2020 року.