Через стрімке зростання кількості хворих на СOVID-19 українські виші тимчасово перейдуть на дистанційне навчання, повідомляє «Громадське».

Таке рішення ухвалили під час наради у Президента, розповів голова парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

«Це рішення повністю підтримує керівництво навчальних закладів. На жаль, вже маємо кілька спалахів зараження співробітників та студентів, і навіть смертельні випадки. Минулого тижня загинув декан географічного факультету КНУ ім. Шевченка», - зазначив Радуцький.

Крім того, осінні канікули у школах мають розпочатись раніше, ніж було заплановано.

«Дату початку канікул визначає місцева влада, але оптимально, якщо канікули стартують вже наступного тижня, до 15 жовтня», - вважає глава комітету.

Зараз школи можуть працювати як в очному, так і в змішаному форматі, коли деякі класи переводять на дистанційний режим. Те, як працюватиме конкретний освітній заклад, залежить від того, до якої карантинної зони він потрапить.

Учні шкіл у «зеленій» та «жовтій» зонах відвідують уроки офлайн. У «помаранчеві» зоні навчання змішане - тобто якісь класи ходять у школу, а якісь - вчаться онлайн. Там школу можуть закрити узагалі, якщо на карантин відправлять понад 50% класів.

Школи повинні забезпечити дотримання соціальної дистанції та правил гігієни, зокрема на входах до шкіл мають бути антисептики, а учням мають вимірювати температуру.

Якщо навчальний заклад розташований у регіоні, який потрапив до «червоної» зони, то діти до школи не йдуть, а навчаються онлайн. Рішення про закриття шкіл мають ухвалити спільно місцева та центральна влада.

Однак є умова, яка не залежить від поділу на зони: якщо хоча б один учень заразиться коронавірусом, весь клас має йти на самоізоляцію.