Кабінет Міністрів України скасував самоізоляцію для людей, які в'їжджають на контрольовану Урядом України територію з окупованого Криму і ОРДЛО. Для цього вони повинні будуть отримати негативний тест на коронавірус. Про це повідомляє «РБК – Україна».

Згідно з Постановою Кабміну №9 від 5 січня:

- не потрібна буде самоізоляція або обсервація людини, яка прибула з тимчасово окупованих територій, якщо результат тесту на COVID-19 – негативний;

- тестувати можна як методом ПЛР, так і експрес-тестом на визначення антигену коронавірусу.

Україна обладнає пункти експрес-тестування на COVID в контрольних пунктах в'їзду-виїзду на окуповані території. В них будуть робити тести на антиген. 

Згідно з Постановою, перелік органів, які вносять інформацію про необхідність самоізоляції, доповнено пунктами тестування на КПВВ. Такі пункти будуть визначати наявність антигену коронавірусу SARS-CoV-2, тобто робити експрес-тести.

Цей порядок буде діяти у відношенні тих, хто прибуває з тимчасово окупованих територій в Донецькій і Луганській областях, Криму та Севастополя. Також зазначено, що тести будуть робити після перетину КПВВ. Наявність пунктів тестування повинні забезпечити обласні адміністрації Донецької, Луганської і Херсонської областей.