Кабінет міністрів схвалив низку рішень щодо соціальної підтримки людей під час карантину, введеного в Україні у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі за підсумками ухвалення рішення, передає УНН.

"Уряд проголосував за низку рішень, спрямованих на соціальну підтримку людей під час карантинних заходів", - повідомив очільник уряду.

З його слів:

Виплати соціальної допомоги, які були призначені раніше, будуть продовжені на період карантину та 30 днів після цього без звернення особи до відповідних установ.

Отримувачам соціальної допомоги, які пропустили строк переогляду, виплати не будуть зупинятися до закінчення терміну дії карантину.

З 10 квітня цього року запроваджується інформаційна платформа "Допомога поруч" для надання підтримки та соціальних послуг громадянам похилого віку, особам з інвалідністю та іншим незахищенним категоріям громадян з боку місцевої влади, органів місцевого самоврядування, громадських організацій тощо.